Beginpagina van www.krachtigeplanten.nl

www.krachtigeplanten.nl

boek

 

Botanicum medicinale
A modern herbal of medicinal plants

Catherine Whitlock
Massachusetts Institute of Technology
MIT Press, 2020

100 medicinal plants

Plantaardigheden.nl
Artikelen over planten

Leesmaar.nl
Dodoens en meer bijzondere boeken

Leeswerk.nl
Artsenijgewassen
Flora Batava

Krachtigeplanten.nl
A modern herbal: 100 medicinale planten
Massachusetts Institute of Technology

Theobroma cacao - Cocoa - Cacaoboon

https://en.wikipedia.org/wiki/Theobroma_cacao#/media/File:Matadecacao.jpg

Cacao (Theobroma cacao)

Luisovalles - Own work

  • CC BY 3.0
  • File:Matadecacao.jpg
  • Uploaded: 12 February 2010

https://en.wikipedia.org/wiki/Theobroma_cacao

Theobroma cacao

Artseny-gewassen
Plaat 392 in Deel 4

Key uses

  • Cardiovascular health
  • Mood
  • Digestion
  • Stimulant
  • Antioxidant

Belangrijkste gebruik

  • tonicum voor hart en bloedvaten
  • stemmingverbeterend
  • spijsvertering
  • stimulerend
  • antioxidant

Belangrijke inhoudsstoffen:

  • cafeïne, theobromine, theophylline

Waarschuwing:

  • ‘Minder is meer’, als het gaat om gezondheidsvoordelen. Voor liefhebbers can chocolade:
  • kies voor een klein stukje pure chocola met een hoog gehalte aan cacao, minimaal een percentage van 70%.

Artikelen

Dit is een keuze uit algemene informatie over deze plant. Vanzelfsprekend is er veel meer over geschreven.

Research

EMA

European Medicines Agency decision P/0138/2018

European Medicines Agency decision P/0364/2016

European Medicines Agency decision P/0145/2016

Leeswerk

Artseny-gewassen
Plaat 392 in Deel 4

Healthline

Cacao vs Cocoa: What's the Difference?

11 Health and Nutrition Benefits of Cocoa Powder

What Are Cacao Nibs? Nutrition, Benefits, and Culinary Uses

Is Cocoa Butter Vegan?

Everything You Need to Know About Cocoa Butter

ScienceDirect

Theobroma Cacao - an overview | ScienceDirect Topics

Cacao—Theobroma cacao - ScienceDirect

Theobroma - an overview | ScienceDirect Topics

Theobroma cacao L., the Food of the Gods: A scientific approach beyond myths and claims

Theobroma cacao L. compounds: Theoretical study and molecular modeling as inhibitors of main SARS-CoV-2 protease

Cacao - an overview | ScienceDirect Topics

Alles op ScienceDirect over Theobroma cacao medicinal

Pubmed

Theobroma cacao L., the Food of the Gods: a scientific approach beyond myths and claims

Theobroma cacao L., "The food of the Gods": quality determinants of commercial cocoa beans, with particular reference to the impact of fermentation

Proanthocyanidin synthesis in Theobroma cacao: genes encoding anthocyanidin synthase, anthocyanidin reductase, and leucoanthocyanidin reductase

Immunomodulatory properties of cacao extracts - potential consequences for medical applications

Flavanols, proanthocyanidins and antioxidant activity changes during cocoa (Theobroma cacao L.) roasting as affected by temperature and time of processing

Alles op Pubmed over Theobroma cacao medicinal

 

 

 

 

Recensie
Beschriijving, observaties, overwegingen