Theobroma cacao - Cocoa - Cacaoboon

https://en.wikipedia.org/wiki/Theobroma_cacao#/media/File:Matadecacao.jpg
Luisovalles - Own work
- CC BY 3.0
- File:Matadecacao.jpg
- Uploaded: 12 February 2010
https://en.wikipedia.org/wiki/Theobroma_cacao

Artseny-gewassen
Plaat 392 in Deel 4
Key uses
- Cardiovascular health
- Mood
- Digestion
- Stimulant
- Antioxidant
|
Belangrijkste gebruik
- tonicum voor hart en bloedvaten
- stemmingverbeterend
- spijsvertering
- stimulerend
- antioxidant
|
Belangrijke inhoudsstoffen:
- cafeïne, theobromine, theophylline
|
Waarschuwing:
- ‘Minder is meer’, als het gaat om gezondheidsvoordelen. Voor liefhebbers can chocolade:
- kies voor een klein stukje pure chocola met een hoog gehalte aan cacao, minimaal een percentage van 70%.
|
Artikelen
Dit is een keuze uit algemene informatie over deze plant. Vanzelfsprekend is er veel meer over geschreven.
Research
EMA
European Medicines Agency decision P/0138/2018
European Medicines Agency decision P/0364/2016
European Medicines Agency decision P/0145/2016
Leeswerk
Artseny-gewassen
Plaat 392 in Deel 4
Healthline
Cacao vs Cocoa: What's the Difference?
11 Health and Nutrition Benefits of Cocoa Powder
What Are Cacao Nibs? Nutrition, Benefits, and Culinary Uses
Is Cocoa Butter Vegan?
Everything You Need to Know About Cocoa Butter
ScienceDirect
Theobroma Cacao - an overview | ScienceDirect Topics
Cacao—Theobroma cacao - ScienceDirect
Theobroma - an overview | ScienceDirect Topics
Theobroma cacao L., the Food of the Gods: A scientific approach beyond myths and claims
Theobroma cacao L. compounds: Theoretical study and molecular modeling as inhibitors of main SARS-CoV-2 protease
Cacao - an overview | ScienceDirect Topics
Alles op ScienceDirect over Theobroma cacao medicinal
Pubmed
Theobroma cacao L., the Food of the Gods: a scientific approach beyond myths and claims
Theobroma cacao L., "The food of the Gods": quality determinants of commercial cocoa beans, with particular reference to the impact of fermentation
Proanthocyanidin synthesis in Theobroma cacao: genes encoding anthocyanidin synthase, anthocyanidin reductase, and leucoanthocyanidin reductase
Immunomodulatory properties of cacao extracts - potential consequences for medical applications
Flavanols, proanthocyanidins and antioxidant activity changes during cocoa (Theobroma cacao L.) roasting as affected by temperature and time of processing
Alles op Pubmed over Theobroma cacao medicinal
|